h-port h-port-sm

Karakters Alde Feanen

In opdracht van Nationaal Park Alde Feanen ben ik bezig geweest met de lay-out en vormgeving van twee boekjes die ondersteunend zijn aan wandelroutes voor kinderen. Het park heeft in samenwerking met Rabobank, Burgum – De Lauwers twee nieuwe beleefroutes ontwikkeld, waarbij kinderen op een speelse en leerzame manier kennis maken met de natuur van het park.

 

Voor deze routes heeft men mij gevraagd twee karakters te ontwerpen en deze te verwerken in boekjes, waarbij de karakters de opdrachten illustreren. Het diende uiteraard een aantrekkelijk geheel te worden voor kinderen. De gevraagde karakters bestonden uit een bij (voor het insectenpad) en een otter (voor het zintuigenpad). Deze soorten komen beiden voor in het park en sluiten aan op de educatieve functie van de boekjes.

 

Het was een uitdaging en een groot plezier om de karakters te ontwerpen en de boekjes op een voor kinderen duidelijke leesbare structuur te lay-outen. De karakters zijn geheel fictief en handgetekend, waarbij ik Photoshop heb gebruikt voor het opwerken van de tekeningen.

 

http://www.np-aldefeanen.nl/documents/wat_kan_ik_doen/educatieve-paden-jeugd.xml?lang=nl

Tags: , , ,

« | »