h-port h-port-sm

Vogelvlucht Haringbuys

In opdracht van Buro Lubbers landschapsarchitectuur en stedelijk ontwerp, ben ik bezig geweest met een visualisatie voor een bewonerspresentatie. Het is belangrijk om de bewoners positief te betrekken bij het plan. Zodoende ben ik twee dagen bezig geweest met het uitwerken van deze vogelvlucht.

 

In het plan zijn oude structuren behouden en is hierbinnen invulling gegeven aan een nieuw plan. Elementen als een oude laan met elzen en een trambaan worden in het nieuwe plan behouden en aangesterkt. De toevoeging van nieuwe blauwe structuren en beplanting vormen niet alleen een fijne leefomgeving, maar moeten ook de ecologische waarde van het gebied verhogen. Een van de doelsoorten was de ijsvogel, die een plekje zou kunnen veroveren op de oevers van de watergangen.

 

De vogelvlucht is uitgewerkt op een bestaand Sketchupmodel, waarbij beplanting nog niet was ingetekend. Het geheel heeft in het echt een A1-formaat, op dit formaat is de vogelvlucht ook ingetekend. Alles is vervolgens ingekleurd met Photoshop.

Tags: , ,

« | »