h-port h-port-sm

MINOR Hogeschool van Hall Larenstein

In 2007 ben ik samen met een klasgenoot van me begonnen met een landschappelijk project in Polen. Het betrof een landgoed dat eigendom was van Nederlandse eigenaren die recreatieve uitbreidingen op het terrein wilden combineren met functionele uitbreidingen van de paardenstoeterij.

 

Voor dit project hebben we gedurende een maand de inventarisatie en analyse van het terrein ter plekke uitgevoerd waarna we in de daaropvolgende maanden de uitwerking van het plan op school hebben gedaan. Het uiteindelijke plan bestaat uit een gedetailleerde plankaart met daarop richtlijnen voor de nieuwe uitbreidingen, alsmede een materialenwaaier, waarin staat aangegeven welke materialen het beste gebruikt kunnen worden voor nieuwe invullingen.

 

Ook mooi is de hoogtekaart, die we handmatig hebben moeten inmeten met een waterpasinstrument. We konden per keer hoogtes van 1,5m inmeten en zoals u kunt zien is het maximale hoogteverschil op het terrein 80m. De hoogtes waren uitermate belangrijk voor de beleving van het terrein.

 

www.jask.com

www.plusb.nl

 

Tags: , , , , ,

« | »